onsdag 31. mars 2010

Minimumspynting til påske

Ikke så mye påskepynting her i huset, men litt. En bukett tulipaner, litt lys og et påskeegg får plass. Egget er fra Åhlens, synes det var litt spesielt dekorert til påskeegg å være. Ellers så pimpes selvsagt fyrstikkeskene etter anledningen. Noen kan synes det er litt vel dillete. Jeg synes ikke det...

Og tenk, det er så dårlig vær her at jeg ikke får godt nok lys til å fotografere inne, ikke uten å studere manualen til storeapparatet nøyere enn det jeg tar meg tid til akkurat nå. Så da tar jeg heller bordpynten ut og tar foto med lilleapparatet i "fotostudiet" på verandaen. Og når jeg sier fotostudio, så mener jeg et bord inntil veggen hvor det er hengt opp et hvitt papir som går over bordplaten og ned til gulvet.....

torsdag 25. mars 2010

Svenske pip-pip-er


Jeg er verdens dårligste shopper og dette var stort sett det jeg fikk med meg hjem fra Sverige. En tur til Rygge måtte jo bare kombineres med å harryhandle litt, men det blir ikke så mye når man har fryser av størrelse middels håndveske. Men litt vårstemning ble det, med pippiper og lysholder fra Ittala (tilbud) og gavepapir og kort fra Søstrene Grene. Og det enda grønt absolutt ikke er min farge! Pippipene har tre søsken til, og skal få bo i hasselen når det nærmer seg påske.

tirsdag 23. mars 2010

Gammelbabushkaen møter ungdommen

Gammelbabushkaen fikk jeg da jeg var liten, vi snakker altså 70-tall.
Alle barna har desverre flyttet hjemmefra, men gamla holder stand.
Her ses hun i selskap med yngre slektninger fra Søstrene Grene.

søndag 21. mars 2010

Pimp my IKEA 3

Man tager en billedramme hvor glasset var knust, litt mønstret papir og et par håndtak fra et konsollbord som vandret heden for mange år siden. Hey presto, et lite brett! Viser seg her fram som krydderbrett, men skal muligens få bo på badet eller på nattbordet. Tiden vil vise.

Lomo fotografi


Noen lurer kanskje på hva Lomo er? Det er visstnok e russisk kamera som tar bilder med en veldig spesiell kvalitet. For oss som etterbehandler (jukser) i Photoshop kan en tilnærmet lomoeffekt legges på med et par layers og filtre. Denne effekten er spesielt egnet til å få fram farger, kontraster og linjer på enkelte gjenstander. Fin måte å få litt mer trøkk i bilder hvor farger og linjer blir litt for blasse. Ser dere forskjellen på disse to bildene? Jeg synes i hvert fall at det funket bra på denne bilen vi så i Trastevere.