mandag 31. mai 2010

Selvklebende knagger som kan anbefales

Etter å ha hatt knagger av typen sugekopp og blitt smågal av de falt ned hele tiden, har jeg letet etter selvklebende knagger. Ja, jeg vet at man kan drille i fliser og det gjør jeg så gjerne. Jeg har power tools og er ikke redd for å bruke dem. Men det enkle er noen ganger det beste. Bare det fungerer etter hensikten. Og jeg har funnet knagger i en enkel, moderne stil, slik jeg vil ha det. Og de er i stål og henger som bare rakkeren. Tunge håndklær, frottèkåper osv. intet problem. Og de er billige... De må henges på helt ren overflate og ikke belastes det første døgnet. De funker supert!
 

onsdag 19. mai 2010

Pimp my Granit 1


1 stk musematte fra Granit + 1 stk. tapetprøve fra 70-tallstapeter = ny musematte.

tirsdag 18. mai 2010

Klesklypepose heimelaga



En liten rest av voksduken som jeg laget returpapirpose av, en malje og en klatrekrok, ble en pose til klesklypene. Ikke revolusjonerende, men praktisk. Den henger på en knagg eller på tørkestativet eller i beltehempen hvis man skal henge opp klær ute.

søndag 16. mai 2010

Sommernett fra fantastisk kollega

Jeg kjøpte et stykke stoff på Maxbo for lenge siden, likte fargen og motivet. Men fant allikevel aldri en bruk for det, så jeg bestemte meg for å gi stoffet til en syglad kollega. Stor var overraskelsen da det viste seg at hun hadde brukt stoffet til å sy et nett. Til meg! Nå var det absolutt ikke det som var meningen med å gi henne stoffet, men jeg ble veldig glad! Det er utrolig pent sydd, foret og med innerlomme. Og motivet passer jo helt perfekt til denne type veske.  Så dette er mitt nye sommernett. Så må jeg pønske ut en måte å vise min takknemlighet.

torsdag 13. mai 2010

Deilig hyllepapir!

Clas Ohlson har deilig hyllepapir i grønn, rosa og blå for de som liker sånt. Det er solid og billig, kun kr. 19 per rull. Blått var utsolgt da jeg var der, men fikk med meg de to andre. Også mye bedre til innpakking av gaver enn det som selges som gavepapir, som ofte revner bare man ser hardt på det. Helt likt Åhlens sitt gavepapir, som er dobbelt så dyrt.

søndag 9. mai 2010

Pimp my memoboard

Etter de fylte 40, er det et faktum at notisblokker og andre huskesystemer blir mer aktuelle enn før, nyheter om slike fanger raskere min interesse. Spesielt fordi jeg til og med har måttet begynne å notere ting på hånden for ikke å glemme dem. Nå kan det jo være at jeg er blitt presenil, men andre presente sider ved meg tyder på at det er lite sannsynlig. At postit-lapper også nå kan kjøpes i form av en ring (ja, til å ha på fingeren) tyder på at jeg ikke er alene med å være hukommelses-utfordret. Nå har jeg ennå ikke gått så langt at huskelapper og accessoirer er en og samme ting hos meg. Men jeg har skaffet meg en liten whiteboard til å henge i entreen. Kjøpt på Clas Ohlson og da er den selvsagt nyttig, men ikke noe for øyet. Derfor må den pimpes. En ramme av designerpapir klistres på og dermed kan den henges opp... At det er en lite blå tupp på den tusjen liker jeg ikke, men man kan vel ikke være helt hysterisk heller......

onsdag 5. mai 2010

Organisere... systematisere... makulere...

Nå er den store organiseringsaksjonen i gang! Det er mange små områder i leiligheten som har vært neglisjert i lengre tid og som jeg har irritert meg over. Nå er det på tide å ta fatt i skuffer og skap,  rydde og finne nye og bedre løsninger på ting. Kvadratmetre er dyre og det gjelder å gjøre det beste utav den plassen man har. Og det skal være på lavbudsjett og med gjenbruk hvis mulig. Først ut er papirresirkuleringen. I stuen har jeg papirkurv som tømmes jevnlig, men papiremballasjen på kjøkkenet kommer jo i tillegg. Når man ikke har så stor plass, så blir dette med resirkulering en utfordring. Det er utrolig mye papiremballasje som skal resirkuleres etter alle kunstnens regler, men jeg har liten plass til å lagre den. Løsningen hittil har vært et tøynett bak kjøkkendøren. Det var ikke særlig flatterende. Nå har jeg i det minste sydd et nytt og større av en halvmeter med voksduk jeg kjøpte en gang og som har ligget i sysakene i et par år. Jeg er ikke så veldig beigemønstret i stilen lenger, men det ser ok ut og skal tross alt bare henge bak en dør. Så greit nok. Slik var det gamle.......

mandag 3. mai 2010

Husmorleksikon - side 2 - Genial sølvpuss

Dette har  jeg såvisst ikke funnet på selv, og en god del av dere har nok plukket det opp allerede. Men for de av dere som ikke har prøvd det, så synes jeg det er min plikt å informere om det! Sølvpuss er et herk, gnikking og gnuing og svarte kluter og flekker. Isj. Men det er altså en måte å bli kvitt alt det anløpne, eller i det minste langt det meste av det, med en enkelt metode. Legg aluminiumsfolie i vasken, hell oppi 2-3 ss med grovsalt og fyll opp med varmt vann. Jeg bruker den lille "skyllevasken". Legg tingene oppi, de må være i kontakt med folien og dekket av vann. Etter en kort tid ser du ganske så store forskjeller. Denne nysølvkoppen ble i hvertfall ganske så mye bedre på kort tid.  Hvis man ser bort fra speilbildet av fotografens vinterbleke underarmer....

Fikk et tilleggstips på dette: Hva med å bruke en aluminiumskasserolle istedetfor folie i vasken? Ja, mulig det funker bra. Nå i disse induksjonstider er det vel få av dem i omløp og direkte sunne var de vel heller ikke? Men jeg har stående en gammel kasserolle og skal prøve den neste gang.