torsdag 16. juni 2011

Kjedelig sittepute ble ny sittepute


Stoff og stil har kommet til Oslo, og der går selv en ikke-sygal person som meg litt hurra-meg-rundt. Mitt første skikkelige plagg, sydd etter mønster, er ferdig. Men jeg tok også med meg en stykke stoff fra restekurven. Dette er skikkelig flott bomullsstoff fra Clarke & Clarke og biten kostet den nette sum av kr. 19.



Jeg hadde en kjedelig sittepute i entreen. Den er egentlig blåstripet, men måtte få nytt trekk da den fikk flekker som ikke gikk bort. Det beige trekket var jo også egentlig superkjedelig (og skittent) og måtte bort. Den var også for stor, så jeg åpnet den opp og trakk vekk store mengder med ofselig fyll. Lurer på hva det egentlig består av.....





Men altså nytt trekk, med skjult glidelås. Nå må jeg bare å få malt den benken!


søndag 12. juni 2011

Nøkkelhank

Hvem drev ikke og fusket litt i makrame-faget på skolen? Her er en litt mer oppdatert versjon, nå som nøkkelhank. Tråden er Jewellery Nylon Cord fra Panduro. Den er egentlig grå, men kan framstå som både isblå og lys grønn, alt etter lyset. Teknikken heter Square Knot.

torsdag 2. juni 2011

Mappe til reisedokumenter




Jeg har en lei tendens til å legge billetter, hotellreservasjon, pass, kvitteringer osv løst ned i reisevesken og så får jeg panikk minst tre ganger i løpet av innsjekkingen fordi jeg ikke finner dem....... Man kan jo kjøpe en mappe å ha det i, men det er jo mer moro å lage selv! Så jeg fant fram en plastikkmappe, symaskin og litt designerpapir og satte igang. Her er resultatet. Sydde fast borrelås først, deretter sydde jeg søm oppe og nede og så la jeg dekorpapiret inni. I akkurat denne laget jeg også to lommer i den ene folden ved å slå inn tre eyelets.

Papiret er Hay Barn fra October Afternoon, en av mine absolutte favoritter innenfor papir.